Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Av:
40 min
4
Kombinera med sötsur sås samt sojassås
Annons

Ingredienser

  1. Vårrullar

    1. 6-8 st Rispapper
    2. 2 st Morötter
    3. 1 st Rödkål
    4. 1 st Vitkål
    5. ½ st Gurka
    6. 10 st Shiitakesvamp eller champinjon
    7. ½ st Röd chili
    8. 1 cm Färsk ingefära
    9. 1 Kruka Koriander
    10. 4 msk Soja
    11. 1 Msk Olja

Gör så här

    1. 1.

      Skär vitkål, rödkål, morot och gurka i långsmala stavar, lika stora, lika mängd. Skär även avokadon i långa stavar om än lite större

    2. 2.

      Hacka chilin och ingefäran fint.

    3. 3.

      Värm en wokpanna med oljan, fräs hackade vitkålen, rödkålen samt morötterna tillsammans med chilin och ingefäran, slå på 1 msk soja. Överstek inte, ska fortfarande finnas tuggmotstånd

    4. 4.

      Skär svamparna och stek i en stekpanna tillsammans me 3 msk soja

    5. 5.

      Värm rispapprena ett för ett i ett varmt vattenbad vid montering.

    6. 6.

      Montera rullarna med wokblaningen, gurka, avokado och svampen. Se till att lämna yta fritt på kanterna för att kunna rulla ihop ordentligt. Skär ett snett snitt på mitten för en finare servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?