Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Av:
Annons

Ingredienser

    1. Mango
    2. Morot
    3. Gurka
    4. Avokado
    5. Granatäpple
    6. Rödkål
    7. Räddisa
    8. Vattenkrasse
    9. Polkabeta
  1. Dippsås

    1. 4 msk fisksås
    2. 4 tsk strösocker
    3. 3 st lime
    4. 0,5 röd chili

Gör så här

    1. 1.

      Skär, strimla och hacka och tärna frukt och grönsaker och lägg upp på ett fat. Använd gärna mandolin och en julienne-skalare för tunnare resultat.

    2. 2.

      Lägg ut en ren och lätt fuktad kökshandduk på en plan yta. Häll vatten i en stor kastrull eller stekpanna och värm upp, det behöver inte koka. Lägg i ett rispapper i ca 10-15 sekunder, ta sedan försiktigt upp det och lägg på handduken.

    3. 3.

      Lägg på fyllningen och rulla ihop. Dela gärna rullarna i halvor på snedden. Servera med dippsås.

    4. 4.

      Dippsås Rör ihop fisksås, strösocker och limesaft i en skål. Skiva chilin i tunna skivor och blanda i såsen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?