Vietnamesisk kycklingsallad med lime, chili och mynta

Vietnamesisk kycklingsallad med lime, chili och mynta

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Kycklingfile

    1. 400 g
  2. Hönsfond

    1. 1 Lit
  3. Citrongräs

    1. 1

Gör så här

    1. 1.

      Lägg buljong, kyckling och citrongräs i en kastrull.

    2. 2.

      Koka upp och låt sjuda i ca 10 -15 minuter eller tills kycklingen är genomkokt.

    3. 3.

      Ta upp kycklingen och låt svalna. (Obs! Spara buljongen för att använda t ex i en soppa.)

    4. 4.

      När kycklingen har svalnat något, strimla kycklingen med två gafflar eller händerna.

    5. 5.

      Gör såsen genom att kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Rör ihop chili, vitlök, lök, risvinsvinäger, lime, fisksås, socker och olja.

    6. 6.

      Skala och skär morötterna i strimlor. Strimla salladskålen fint. Blanda såsen med grönsakerna, kycklingen och myntan. Smaka av med salt och peppar.

    7. 7.

      Strö över jordnötter och garnera med koriander.

Är innehållet i detta recept olämpligt?