Vietnamesisk glasnudelsallad med rostbiff

Vietnamesisk glasnudelsallad med rostbiff

Av:
30 min
4 portion
Den asiatiska dressingen med frisk och het smak ger det lilla extra till denna fräscha sallad.
Annons

Ingredienser

    1. 100 g glasnudlar
    2. 1 msk sesamfrön
    3. 2 st morötter, grovt rivna
    4. 0,5 st gurka
    5. 1 dl färsk koriander, grovt hackat
    6. 1 st paprika
    7. 0,25 st isbegssallad
    8. 3 st salladslökar, tunt skivat
    9. 250 g rostbiff
    10. 2 dl cashewnätter, rostade
  1. Dressing

    1. 1 tsk sesamolja
    2. 2 msk vatten
    3. 2 msk rapsolja
    4. 2 msk lime, pressad
    5. 0,5 kruka koriander, hackad
    6. 1 tsk honung
    7. 2 msk fisksås
    8. 1 st röd chillifrukt
    9. 4 cm ingefära, finhackad eller riven
    10. 1,5 st vitlöksklyftor
    11. 2 msk risvinäger
    12. 1 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Dressingen: Lägg vitlök och ingefära i kopp. Finhacka chillin och tillsätt denna.

    2. 2.

      Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja. Tillsätt koriander. Låt stå en stund.

    3. 3.

      Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skölj dem i kallt vatten.

    4. 4.

      Strimla köttet. Skala och strimla morötterna. Strimla gurka, paprika och sallad. Skiva salladslöken.

    5. 5.

      Blanda ihop allt och häll över dressingen. Strö över cashewnötter, koriander och sesamfrön.

Är innehållet i detta recept olämpligt?