Verdens Beste marängkaka

Verdens Beste marängkaka

50 min
20 Stycken
En smarrig marängkaka med romgrädde - den blir sådär seg men frasig på samma gång! Mums!
Fler recept på:
Bröllop, Bakelser
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 150 g Smör - rumstemperatur
    2. 150 g strösocker
    3. 6 st Äggulor
    4. 150 g Vetemjöl
    5. 8 g Bakpulver
    6. 5 g vaniljsocker
    7. 3 msk Mjölk
  2. Maräng

    1. 6 st Äggvitor
    2. 300 g Socker
    3. hackad sötmandel
  3. Romkräm

    1. 3 dl vaniljkräm
    2. 5-6 droppar romessens
    3. 2 dl Vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Botten: Sätt ugnen på 180°. Rör smör och socker vitt. Rör därefter i äggulorna, en i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i bunken växelvis med mjölken. Bred ut smeten tunt på bakplåtspapper i en långpanna. Tips! Fukta plåten med lite vatten under bakplåtspapperet så glider det inte runt lika mycket när du brer ut smeten.

    2. 2.

      Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned sockret i dem. Vänd ner mandeln. Bred ut marängsmeten över kakbottnen. Grädda kakan i 20–25 minuter. När den har svalnat, dela den i två delar.

    3. 3.

      Montering: Blanda ner romessensen i vaniljkrämen. Vispa grädden och blanda ner romkrämen i den. Bred krämen över den ena delen av kakan och lägg den andra ovanpå. Skär kakan i bitar.

Fler recept på:
Bröllop, Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?