Vegoburgare

Vegoburgare

Av: / Foto: Peter Kam
50 min
4 personer
Recept på smarrig vegoburgare
Fler recept på:
Avokado, Bönor, Vitlök, Chili, Biffar, Burgare
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl mungbönor
    2. 1 st grönsaksbuljongtärning
    3. 1 st gul lök
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 1 dl hackad persilja
    6. 1 st ägg
    7. 1 dl ströbröd + lite extra till paneringen
    8. 2–3 msk sesamfrön
    9. salt och peppar
  1. Fyllning

    1. 1 st liten squash
    2. salt
    3. 2 st avokador
    4. 1 st mogen mango
    5. 2 msk olivolja
    6. 2 dl alfalfagroddar
  2. Sås

    1. 1 dl mango chutney
    2. saft av 1/2 lime
    3. 1/2 dl sweet chilisås
  3. Till servering

    1. 4 st hamburgerbröd

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Börja med att koka bönorna i 1 liter grönsaksbuljong i ca 15 min. De ska bli mjuka men inte så att de faller sönder. Häll av vattnet, låt svalna.

    2. 2.

      Mixa bönorna med riven lök och pressade vitlöksklyftor till en grov massa. Blanda ner persilja, ägg, ströbröd och sesamfrön. Smaka av med salt och peppar. Forma till 4 biffar.

    3. 3.

      Skiva squashen tunt, lägg den i en skål och blanda med ett par nypor salt. Låt stå ca 15 min. Blanda ner avokado och mango i bitar, olivolja och groddar. Blanda ingredienserna till såsen. Vänd biffarna i ströbröd och stek dem på medelvärme i lite olivolja så de får fin färg, ca 3 min på var sida.

    4. 4.

      Värm bröden och fyll dem med biffar varvat med sås och fyllning.

Fler recept på:
Avokado, Bönor, Vitlök, Chili, Biffar, Burgare
Är innehållet i detta recept olämpligt?