Vegobiffar med fetaost och potatissallad

Vegobiffar med fetaost och potatissallad

Av:
4 pers
Tips! Mindre biffar har lättare för att hålla samman när man steker dem.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 400 g kikärter
    2. 150 g fetaost
    3. 2 st morötter
    4. 1/2 st squash
    5. 3 st salladslökar
    6. 1 st ägg
    7. 1/2 dl vetemjöl
    8. 2 tsk bakpulver
  2. Potatissallad

    1. 900 g delikatesspotatis
    2. 1/2 dl finhackade örter
    3. 3 msk olivolja
    4. 4 krossade vitlöksklyftor
    5. 70 g babyspenat

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Potatissallad: Tvätta och dela potatisen. Blanda med olja, finhackade örter och krossade vitlöksklyftor i en skål.

    2. 2.

      Lägg ut i en långpanna med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 25 min. Blanda potatisen med spenaten. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Biffar: Skölj kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Mosa kikärter och fetaost med gaffel i en bunke.

    4. 4.

      Skala och riv morötter och squash, strimla salladslöken fint. Blanda ner i bunken.

    5. 5.

      Vispa upp äggen lätt, blanda med mjöl, bakpulver och kryddor och rör ner i bunken.

    6. 6.

      Forma 10-12 biffar med lätt fuktade eller mjölade händer. Stek biffarna i oljan på medelvärme, ca 3 min på varje sida.

    7. 7.

      Servera biffarna med potatissallad och kall yoghurtsås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?