Veggie chilli

Veggie chilli

Av:
60 min
4 portioner
Min favorit-chilli!
Annons

Ingredienser

    1. 2 st (medium)stora sötpotatisar
    2. 1 tsk cayennepeppar
    3. 1.5 mald kummin
    4. 1 kanel
    5. rapsolja
    6. 1 st gul lök
    7. 1 st röd paprika
    8. 1 st gul paprika
    9. 2 klyftor vitlök (minst!)
    10. 1 knippe färsk koriander
    11. 1 st röd chilli
    12. 1 st grön chilli
    13. 2 burkar bönor, ex svarta och vita
    14. 2 burkar krossade tomater

Gör så här

    1. 1.

      Förvärm ugnen till 200 grader.

    2. 2.

      Skala och dela potatisen i "munsbits-stora" bitar. Fördela på en ugnsplåt tillsammans med en nypa var av cayennepeppar, kummin, kanel, salt och peppar. Häll på lite olja och blanda. Rosta i 40 minuter.

    3. 3.

      Hacka löken och paprikorna grovt. Hacka vitlöken, korianderstjälkarna och chillin (utan frön) finare. Fräs löken och paprikan i ca 5 minuter och häll sedan i resten av hacket tillsammans med kryddorna.

    4. 4.

      Skölj av bönorna och häll dem och de krossade tomaterna i grytan. Låt koka i 30 minuter (gärna mer!). Häll i vatten om det blir för tjockt.

    5. 5.

      Häll i den rostade potatisen samt korianderbladen. Smaka av.

    6. 6.

      Servera med créme fraiche, guacamole och ris eller tortillabröd/chips.

Är innehållet i detta recept olämpligt?