Vegetariska tacos med  grönkål och vit bönröra

Vegetariska tacos med grönkål och vit bönröra

Av: / Foto: Lina Eidenberg Adamo
35 min
4 personer
Uppdatera fredagsfavoriten med grönkål!
Fler recept på:
Bönor, Chili, Avokado, Vitlök, Brysselkål
Annons

Ingredienser

    1. 1 st schalottenlök i skivor
    2. 1 msk olja som tål höga temperaturer (till exempel rapsolja)
    3. 5 dl brysselkål (skurna i tunna skivor)
    4. 4-5 st 4–5 grönkålsblad utan stjälk (i tunna strimlor)
    5. salt och peppar
    6. chiliflingor
    7. 1/2 st lime, juicen
    8. 1 st avokado (hackad)
    9. 6–8 st mjuka tortillabröd
  1. Vit bönröra:

    1. 500 g cannellinibönor
    2. 1 st liten vitlöksklyfta (pressad)
    3. 3 msk olivolja
    4. 1 msk vitvinsvinäger
    5. 1 näve färsk koriander
    6. några droppar limejuice
    7. 1 msk vatten
    8. salt och peppar
    9. chiliflagor

Gör så här

    1. 1.

      Börja med bönröran – lägg alla ingredienser i en skål och mixa med stavmixer till en jämn smet. Salta, peppra och krydda med chiliflagor efter smak.

    2. 2.

      Häll olja i en stekpanna på medelvärme. Lägg i schalottenlöken och fräs i 1–2 minuter tills den mjuknar men inte tar färg.

    3. 3.

      Lägg i brysselkålen i 8–10 minuter, eller tills de börjar bli bruna. Rör om då och då. Lägg i grönkålen och krydda med salt, peppar och chiliflingor. Rör om och häll i limejuicen

    4. 4.

      Låt puttra under omkörning i några minuter tills grönkålen blivit mjuk. Ta bort pannan från plattan, lägg avokadohacket och häll över allt i en skål.

    5. 5.

      Om du vill kan du bryna tortillabröden lätt i en liten stekpanna på svag värme, låt dem ligga i några minuter på varje sida tills de blir svagt ljusbruna. När du bygger dina tacos, lägg den vita bönröran i botten och bryssel och grönkålsröran på toppen.

Fler recept på:
Bönor, Chili, Avokado, Vitlök, Brysselkål
Är innehållet i detta recept olämpligt?