Vegetariska rulader

Vegetariska rulader

Av: / Foto: Ralph Månsson
40 min
4 personer
När du tillagar grönsakerna under folietäcke i ugn blir de ångkokta, och otroligt krispiga och goda!
Fler recept på:
Baka, Budgetmat, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 st squash
    2. 3–4 st morötter, gärna i olika färger (gul, röd, orange)
    3. 1 st rotselleri
    4. 2 st palsternacka
    5. 1 st rättika
    6. 2 st purjolök
    7. 1 dl buljong
    8. ½ dl vitt vin
    9. 3 msk smör
  1. Servering

    1. couscous
    2. yoghurt el vitlökssås

Gör så här

    1. 1.

      Skiva squashen mycket tunt på längden (använd mandolin eller osthyvel). Skala alla grönsakerna och skär dem i 5–6 mm tjocka stavar (längden kan vara ca 5–6 cm, något längre än squashen är bred.).

    2. 2.

      Lägg 12 skivor squash på en skärbräda. Lägg på grönsaksstavarna och rulla ihop. Packa ruladerna tätt med snittsidan neråt i en värmetålig form. Salta, peppra, ös över buljong och vin samt klicka på smöret (skyn blir till en god smörsås). Täck med aluminiumfolie och baka i mitten av ugnen i ca 30 min på 175 grader.

    3. 3.

      Servera med couscous och yoghurt, och ringla över smörsåsen

Fler recept på:
Baka, Budgetmat, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?