Vegetariska piroger

Vegetariska piroger

Av: / Foto: Lina Östling
50 min
12 personer
Frasiga piroger av smördeg med kryddig fyllning!
Fler recept på:
Picknickmat, Ugnsbaka , Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 paket smördegsplattor
    2. smör att pensla med
  1. Fyllning:

    1. 1 st gul lök (finhackad)
    2. 1 st vitlöksklyfta (finhackad)
    3. smör till pannan
    4. 200 g vegetarisk färs
    5. 1 tsk spiskummin
    6. 1 tsk garam masala
    7. 1 tsk curry
    8. 2 tsk paprikapulver
    9. 1–2 krm cayennepeppar
    10. 1 dl vatten
    11. 2 msk tomatpuré
    12. 1 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Fräs löken och vitlöken i en panna med smör. Tillsätt färsen, krydda med spiskummin, garam masala, curry, paprikapulver och cayennepeppar. Blanda runt och fräs tillsammans. Häll över vattnet och rör i tomatpurén. Koka upp och smaka av med salt och eventuellt mer kryddor.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 200°. Kavla ut smördegen och ta ut rundlar med utsticksmått eller glas och lägg en klick av färsen i mitten på varje rundel. Vik till halvmånar och försegla skarven genom att trycka med en gaffel längst kanten.

    3. 3.

      Pensla pirogerna med smält smör och grädda dem sedan i ca 12 minuter. Servera med dipp.

Fler recept på:
Picknickmat, Ugnsbaka , Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?