Vegetariska majsplättar med tzatziki

Vegetariska majsplättar med tzatziki

Av: / Foto: Eva Hildén Smith
4 port
Bjud på nystekta och frasiga majsplättar med sallad och härlig tzatziki – mums vad gott! Rätten är inte bara lättlagad och uppskattad utan även väldigt prisvärd.
Annons

Ingredienser

    1. 2 1/4 dl mjölk
    2. 3 ägg
    3. 4 dl vetemjöl
    4. 1 1/2 tsk bakpulver
    5. 3/4 tsk salt
    6. 2 krm peppar
    7. 2 dl majskorn
    8. 2 dl gröna ärter
    9. 3 msk olja till stekning
  1. Tzatziki

    1. 3 dl turkisk yoghurt
    2. 2 vitlöksklyftor
    3. 1/2 gurka
    4. 1 krm salt
  2. Servering

    1. morötter
    2. sallad

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ihop mjölk och ägg. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt och peppar och vispa samman. Rör ner majskorn och ärter.

    2. 2.

      Hetta upp olja i en teflonstekpanna. Klicka ner smeten som plättar och stek dem på båda
sidor ca 30 sek per sida.

    3. 3.

      Tzatziki: Pressa ner vitlöken i yoghurten. Dela och kärna ur gurkan. Skär den i mycket små tärningar. Salta. Låt stå en stund och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt ur gurkan. Blanda gurkan med vitlöksyoghurten.

    4. 4.

      Servera dina fritters med tzatziki, rivna morötter och sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?