Vegetariska köttbullar med gräddsås

Vegetariska köttbullar med gräddsås

Av:
60 min
4
Annons

Ingredienser

  1. Vegoköttbullar

    1. 300 g Quorn eller sojafärs
    2. 1,5 dl Ströbröd
    3. 1 st Gul lök
    4. 2 st ägg
    5. 1,5 dl Vispgrädde
    6. 1,5 msk Gränsaksfond
    7. 1 msk Kinesisk soja
    8. 1 msk Potatismjöl
    9. 1 Tsk Salt
    10. 0,5 tsk Peppar
  2. Gräddsås

    1. 3,5 dl Vispgrädde
    2. 2 msk Svartvibärsgele
    3. 1,5 msk Grönsaksfond
    4. 1,5 msk Kinesisk soja
    5. Salt
    6. Peppar

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka löken och stek på medelvärme i smör tills den är mjuk och genomskinlig

    2. 2.

      Lägg i färsen och kryddpeppar och låt steka ett par minuter till

    3. 3.

      Häll på grädde, fond och soja. Låt vätskan koka in några minuter tills färsen blandats rejält och fått en fin, inte för blöt konsistens. Grädden gör att färsen bränns lättare, så ha inte för hög värme.

    4. 4.

      Blanda ägg och ströbröd i en skål. Låt dra någon minut och blanda därefter ner färsen. Smaka av med salt och peppar. Blir smeten för lös får du ta i lite mer ströbröd.

    5. 5.

      Forma till köttbullar och stek i panna med mycket smör.

    6. 6.

      När bullarna är stekta tar du dem åt sidan. Ha kvar stekfettet och resterna av bullarna i stekpannan och slå direkt i ingredienserna till gräddsåsen. Låt koka i ca fem minuter, smaka av med salt, peppar och ev. mer av de olika ingredienserna. Ha i vegobullarna och låt dem koka med i någon minut så de tar smak av gräddsåsen. Därefter är det klart!

Är innehållet i detta recept olämpligt?