vegetariska hamburgare

vegetariska hamburgare

Av:
6 Burgare
Annons

Ingredienser

  1. Burgarna

    1. 2,5 Dl Kokt qinoa (knappt 1 dl okokt)
    2. 3,5 Dl Kokta kikärter
    3. 2,5 Dl Riven zucchini
    4. 1,5-2,5 Dl Havregryn
    5. 1 St Hackad shallotenlök
    6. 2 St Pressade vitlöksklyftor
    7. 1 St Liten gul lök
    8. 2 Msk Pressad citron
    9. 1,5 Msk Dijonsenap
    10. 1 Tsk Kummin
    11. 0,5 Tsk Paprika
    12. 2 Msk Olivolja
    13. Salt och peppar
  2. Yoghurtsås

    1. 0,6 Dl Yoghurt
    2. Valfri stark sås efter smak
    3. 0,25 Tsk Paprika
    4. 1 Msk Citronjuice
    5. 1 Tsk Hackad vitlök

Gör så här

    1. 1.

      Koka quinoan, fluffa den och låt den svalna under lock.

    2. 2.

      Hetta upp olja i en panna. Stek lök och vitlök tills de är genomskinliga och mjuka., ca 3-4 minuter. Lägg i zucchini och fortsätt steka tills den är stekt. Salta och peppra och låt svalna lite.

    3. 3.

      Blanda alla ingredienserna till såsen.

    4. 4.

      Gör burgarna: Blanda quinoan, zucchinin, lök, vitlök, kikärtor, havregryn, ägg, shallottenlök, citronjuice, senap och kryddot i en stor skål. Blanda för hand. Försök att krossa kikärtorna lite, men de skall vara för finfördelade. När allt är blandat smaka av igen med salt och peppar. Forma smeten till 6 burgare och stek i olivolja i en panna. 5 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.

    5. 5.

      Lägg ihop burgarna mellan hamburgerbröd. Lägg till avocado, picklad lök, ost, yoghurtsås eller vad du vill!

Är innehållet i detta recept olämpligt?