Vegetariska filrorullar med dipp

Vegetariska filrorullar med dipp

Av:
25 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 pkt filodeg, tinad
    2. 1 dl olja
  1. Fyllning

    1. 2 salladslökar
    2. 2 vitlöksklyftor
    3. 2 msk persilja
    4. 1,5 msk riven ingefära
    5. 2 strimlade morötter
    6. 150 g strimlad vitkål
    7. 2 tsk sambal oelek
    8. 100 g böngroddar
    9. 1 msk olja
    10. 1 tsk flingsalt
  2. Dippsås

    1. 1 dl sweet chili-sås

Gör så här

    1. 1.

      Strimla salladslöken och hacka vitlök och persilja. Skala och riv ingefäran fint och morötterna grovt

    2. 2.

      Fräs grönsakerna och de övriga ingredienserna till fyllningen i en stekpanna med olja. Salta och låt svalna

    3. 3.

      Lägg ut filodegen ett blad i taget och pensla med olja. Degen torkar mycket fort, och då spricker de lätt. Lägg gärna en ren, torr kökshandduk över blad som inte används och ovanpå den en fuktig kökshandduk

    4. 4.

      Dela filoarket i tre eller fyra delar på längden. Lägg 1-2 msk fyllning på varje bit, vik upp kanten och rulla ihop till en rulle. Gör så med resten av arken

    5. 5.

      Lägg den ganska tätt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rikligt och noga med olja. Grädda i 225 grader, ca 10-15 min till de får fin färg. Servera rullarna med sweet chilisås

Är innehållet i detta recept olämpligt?