Sätt ugnen på 225˚C.
Grillsås: Skala och riv vitlöksklyftorna. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök, chili, koriander, paprikapulver och tomatpuré i oljan i en liten kastrull.
Rör ihop vatten, vinäger, honung och hp-sås och blanda ner i fräset. Koka sakta ihop till en tjock sås, ca 5 minuter. Smaka av med tabasco/sirachi, salt och peppar.
Vegetariskt kött: Stek det i en stekpanna så det får lite krispig yta. Sprid ut dem på en plåt. Häll över grillsåsen. Sätt in plåten mitt i ugnen och vänd på dom då och då. Allt ska bli varmt och få lite färg.
Ädelostdipp: Mixa ihop ost och mjölk/creme fraiche till en slät sås, krydda med salt och peppar och ställ svalt till servering.
Till servering: Servera de vegetariska buffalowingarna med morots- och gurkstavar och en ädelostdipp. Med pommes och bearnaisesås blir det lite matigare.