Vegetariska buffalowingar

Vegetariska buffalowingar

Av:
En vegetarisk variant med Oumph! som ersättning för kycklingvingar i het och syrlig sås. Med klassiska tillbehör som ädelostdipp och grönsaksstavar. Lägg till pommes och bearnaisesås för en matigare känsla.
Annons

Ingredienser

  1. Vegetarisk kött

    1. 2 förp Oumph!
  2. Grillsås

    1. 3 st vitlöksklyftor
    2. 1 st röd peppar
    3. 1,5 mald koriander
    4. 1,5 paprikapulver (gärna rökt)
    5. 3 msk tomatpuré
    6. 3 msk olja
    7. 5 msk vatten
    8. 3 msk vitvinsvinäger
    9. 3 msk flytande honung
    10. 1,5 msk hp-sås
    11. 1 tabasco/sirachi
    12. 4 krm salt
    13. 2 krm svartpeppar
  3. Ädelostdipp

    1. 150 gram ädelost
    2. 300 gram färskost
    3. 1,5 dl mjölk eller creme fraiche
    4. salt och svartpeppar
  4. Tillbehör

    1. morotsstavar
    2. gurkstavar
    3. Pommes
    4. Bearnaisesås

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225˚C.

    2. 2.

      Grillsås: Skala och riv vitlöksklyftorna. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök, chili, koriander, paprikapulver och tomatpuré i oljan i en liten kastrull.

    3. 3.

      Rör ihop vatten, vinäger, honung och hp-sås och blanda ner i fräset. Koka sakta ihop till en tjock sås, ca 5 minuter. Smaka av med tabasco/sirachi, salt och peppar.

    4. 4.

      Vegetariskt kött: Stek det i en stekpanna så det får lite krispig yta. Sprid ut dem på en plåt. Häll över grillsåsen. Sätt in plåten mitt i ugnen och vänd på dom då och då. Allt ska bli varmt och få lite färg.

    5. 5.

      Ädelostdipp: Mixa ihop ost och mjölk/creme fraiche till en slät sås, krydda med salt och peppar och ställ svalt till servering.

    6. 6.

      Till servering: Servera de vegetariska buffalowingarna med morots- och gurkstavar och en ädelostdipp. Med pommes och bearnaisesås blir det lite matigare.

Är innehållet i detta recept olämpligt?