Vegetarisk zucchinilasange

Vegetarisk zucchinilasange

Av: / Foto: Alma Runström
90 min
6 Portioner
En nyttigare lasagne utan pasta - istället används zucchini som "lasagneplattor"!
Annons

Ingredienser

  1. Tomatsås

    1. 1 Burk Krossade tomater
    2. 2 St Morötter
    3. 1/2 St Purjolök
    4. 3 St Vitlöksklyftor
    5. Gurkmeja
    6. Cayennepeppar
    7. Salt
    8. Peppar
    9. 1 Dl Vatten
    10. 2 Tsk Tomatpure
  2. Lasagneplattor

    1. 1 Msk Salt
    2. 2 Stora Zucchini
  3. Yoghurtsås

    1. 3 Dl Turkisk yoghurt
    2. 1,5 Dl Vatten
    3. Peppar
    1. 1 Paket Kikärtor
    2. 250 Gram Blomkål
    3. Riven mozzarella

Gör så här

    1. 1.

      Ställ ugnen på varmluft, på 200 grader. Riv morötterna och hacka löken. Lägg morötterna i stekpanna med vattnet och låt koka upp. Lägg i löken när vattnet har kokat upp och fräs. Krydda och lägg i tomatkrossen o h purén och koka upp en stund. Krydda och mixa sedan alltihop till en slätare smet.

    2. 2.

      Skär zucchinin med en mondolin, ungefär 3 mm tjocka skivor ska det bli. Salta och lägg i en burk för att vattnet i zucchinin ska försvinna.

    3. 3.

      Blanda yoghurten med vattnet, så att konsistensen blir lösare och krydda sedan.

    4. 4.

      Koka upp blomkålen och sker sedan i mindre bitar. Krama ut vätskan ordentligt. Skölj av kikärterna och låt torka.

    5. 5.

      Varva sedan zucchinin, tomatsåsen, yoghurten, blomkålen och kikärterna, och mozzarellan i flera lager. In i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?