Vegetarisk ugnspannkaka med stekta äpplen och lingon

Vegetarisk ugnspannkaka med stekta äpplen och lingon

Av: / Foto: Pontus Ferneman
4 portioner
Ugnspannkaka är en enkel rätt som uppskattas av alla. Och med syrliga äpplen och lingonsylt till blir det extra gott!
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 2 1/2 dl vetemjöl
    3. 1/2 tsk salt
    4. 6 dl mjölk
    5. 3 ägg
    6. 2-3 msk smör till formen
  1. Servering

    1. 2 hårda äpplen, ex. red delicious
    2. 1 msk smör
    3. 1 dl lingonsylt
    4. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Vispa i äggen.

    2. 2.

      Låt smöret brynas i ugnen i en ugnsform. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen tills pannkakan stannat och fått fin färg, 25–30 min.

    3. 3.

      Skär äpplena i tunna klyftor. Bryn klyftorna i smör. De ska mjukna men fortfarande ha lite tuggmotstånd.

    4. 4.

      Lägg på en rejäl hög med stekta äppelklyftor på ugnspannkakan. Servera med lingonsylt. Garnera med persilja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?