Vegetarisk tomatsill på aubergine

Vegetarisk tomatsill på aubergine

Av: / Foto: Christina Uhlin
20 min
4 personer
Fler väljer att äta mer vegetariskt! Varför inte prova en vegetarisk "sill" på julbordet? Enklare och godare än vad du tror!
Fler recept på:
Jul
Annons

Ingredienser

    1. 1 aubergine, 400 g
    2. 2 msk vitvinsvinäger
    3. ½ tsk salt
    4. 1 gul lök
    5. ½ stor röd chili
    6. olja till stekning
    7. 2 msk strösocker
    8. 400 g krossade tomater
    9. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala auberginen och skär den i små sill-liknande bitar. Lägg bitarna i en kastrull med vinäger och salt. Tillsätt vatten så det täcker. Sätt på ett lock, låt koka upp och sjuda i 2–3 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. (så här långt gör du oavsett vilken smaksättning du väljer, och du kan i princip välja vilken du vill).

    2. 2.

      Skala och hacka löken. Hacka chilin. Fräs i olja ihop med sockret i några minuter. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Låt tomatsåsen svalna och blanda den sedan med auberginen. Låt stå minst ett dygn före servering för bästa smak.

Tips från kocken

Den här vegetariska sillen funkar fint att göra även med andra smaksättningar, till exempel en kräm med saffran och cheddar eller varför inte prova en klassisk brantevikssill?
Fler recept på:
Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?