Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost - 540 kcal

Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost - 540 kcal

Av:
45 min
6 portioner
kommer från Ulrikas kickstart - sommarkickstart 2017 Går fint att frysa in portionsvis.
Annons

Ingredienser

  1. Pajskal

    1. 3 dl bovetemjöl
    2. 100 gr smör
  2. Fyllning

    1. 1/2 röd paprika
    2. 1/2 gul paprika
    3. 1 rödlök
    4. 300 gr små cocktailtomater
    5. 1 kruka hackad basilika
    6. 1/2 dl grön pesto
    7. 3 ägg
    8. 2 dl grädde
    9. 2 dl västerbottenost
    10. 1 fl fetaost i tärningar
    11. 1 tsk hackad rosépeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajoform (24 cm). Nagga med gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter. Höj temperaturen till 200 grader. Skär paprika i mindre bitar. Skala och skär löken i bitar och lägg alla grönsaker i pajformen. Strö över hackad basilika och bred på pesto. Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen. Strö över rosépeppar. Sätt in i ugnen i 30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?