Vegetarisk spenatpaj i långpanna

Vegetarisk spenatpaj i långpanna

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
8 personer
En härlig vegetarisk spenatpaj som lätt görs i en långpanna!
Fler recept på:
Nötter, Svamp, Valnötter, Vitlök, Chili, Paj
Annons

Ingredienser

    1. 1 förpackning filodegrapsolja till stekning
  1. Fyllning

    1. 200 g färska champinjoner
    2. 1 gul lök
    3. 4 vitlöksklyftor
    4. 250 g färsk bladspenat
    5. 1 knippa persilja
    6. 1 dl hackade valnötter
    7. 2 röda chilifrukter
    8. 100 g getfärskost
    9. 100 g riven lagrad gratängost, t ex grevé
    10. 5 ägg
    11. 5 dl grädde
    12. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skiva svampen och hacka löken och vitlöken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs svamp och lök lite lätt. Blanda ner vitlök och spenat och fräs tills spenaten precis har mjuknat.

    2. 2.

      Häll svampfräset i ett durkslag, låt rinna av och lägg sedan i en bunke.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 175°. Hacka persilja och valnötter. Kärna ur och finhacka chilin. Tillsätt allt i bunken.

    4. 4.

      Mosa ner färskosten i bunken och blanda sedan ner riven ost, ägg och grädde. Blanda väl och smaksätt med salt och malen svartpeppar.

    5. 5.

      Klä en smord långpanna med filodegen. Det bör vara 4–6 lager filodeg. Häll i fyllningen och grädda i ugnen tills pajen får fin färg, ca 35 minuter. Låt svalna något och servera.

Tips från kocken

Om man vill göra pajen till fyra personer så välj en mindre form och halvera receptet.
Fler recept på:
Nötter, Svamp, Valnötter, Vitlök, Chili, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?