Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 20 minuter. Låt svalna. Sätt ugnen på 175 °C.
Pajdeg: Blanda ihop alla ingredienserna, gärna i matberedare. Kavla ut pajdegen ca 4 mm tunt och klä en smord pajform. Låt stå i frysen ca 15 minuter.
Dra bort skalet på rödbetorna och skär dem i mindre bitar. Skala löken och skär den tunt. Blanda rödbetor, lök och rucola i en bunke och fördela i pajskalet.
Smula ner getosten i en bunke. Tillsätt rosmarin, gratängost, ägg, crème fraiche och grädde. Rör om ordentligt. Krydda med salt och peppar.
Häll ostblandningen i pajskalet och grädda pajen i ugnen tills ytan är gyllenbrun, ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.
Topping: Skär päronet i klyftor. Skala rödlöken och skär den tunt. Skär paprikan i tunna strimlor. Blanda varsamt alla ingredienserna i en bunke.
Servera pajen ljummen. Lägg på toppingen vid servering.