Vegetarisk rödbetspaj med getost

Vegetarisk rödbetspaj med getost

Av: / Foto: Ralph Månsson
70 min
5 personer
Recept på vegetarisk rödbetspaj med getost.
Fler recept på:
Rödlök, Gratäng, Paj
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 150 g smör
    2. 3 dl vetemjöl, 180 g
    3. 2 msk iskallt vatten
  2. Fyllning

    1. 4 st rödbetor
    2. 1 st gul lök
    3. 80 g rucola
    4. 150 g getost
    5. 2 tsk finhackad rosmarin
    6. 2 dl riven gratängost
    7. 3 st ägg
    8. 2 dl crème fraiche
    9. 1 dl grädde
    10. salt och peppar
  3. Topping

    1. 1 st päron
    2. 1 st liten rödlök
    3. 1 st grön spetspaprika
    4. 1/2 dl rostade pumpakärnor
    5. 1 msk olivolja
    6. ev färsk timjan

Gör så här

    1. 1.

      Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, ca 20 minuter. Låt svalna. Sätt ugnen på 175 °C.

    2. 2.

      Pajdeg: Blanda ihop alla ingredienserna, gärna i matberedare. Kavla ut pajdegen ca 4 mm tunt och klä en smord pajform. Låt stå i frysen ca 15 minuter.

    3. 3.

      Dra bort skalet på rödbetorna och skär dem i mindre bitar. Skala löken och skär den tunt. Blanda rödbetor, lök och rucola i en bunke och fördela i pajskalet.

    4. 4.

      Smula ner getosten i en bunke. Tillsätt rosmarin, gratängost, ägg, crème fraiche och grädde. Rör om ordentligt. Krydda med salt och peppar.

    5. 5.

      Häll ostblandningen i pajskalet och grädda pajen i ugnen tills ytan är gyllenbrun, ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.

    6. 6.

      Topping: Skär päronet i klyftor. Skala rödlöken och skär den tunt. Skär paprikan i tunna strimlor. Blanda varsamt alla ingredienserna i en bunke.

    7. 7.

      Servera pajen ljummen. Lägg på toppingen vid servering.

Fler recept på:
Rödlök, Gratäng, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?