Vegetarisk Nasi Goreng

Vegetarisk Nasi Goreng

Av:
20 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl majonäs
    2. 1 lime, saft + zest
    3. 1 kg blomkål
    4. 2 gul lök
    5. 100 g salladslök
    6. 2 gröna paprikor
    7. 2 röd eller grön chilipeppar
    8. 200 g smör
    9. 4 klyftor vitlök
    10. 60 g ingefära, riven
    11. 2 msk sesamolja
    12. 8 ägg
    13. salt
    14. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda limezest och saft med majonnäs. Sätt i kylen medan du lagar resten av rätten.

    2. 2.

      Riv blomkålen med den grova sidan av ett rivjärn. Strimla lök, salladslök, chili och paprika fint. Fräs i olja tills grönsakerna fått fin färg.

    3. 3.

      Riv eller finhacka vitlök och ingefära och rör i mot slutet. Sänk till medelvärme och tillsätt sesamoljan. Salta och peppra efter smak.

    4. 4.

      Knäck äggen direkt i pannan och låt stelna en liten stund men inte helt. Rör om och servera direkt med en rejäl klick limemajonnäs.

Är innehållet i detta recept olämpligt?