Vegetarisk lasagne med rostad blomkål

Vegetarisk lasagne med rostad blomkål

Av: / Foto: Åsa Dahlgren, Ragnar Ömarsson
80 min
4 personer
En smarrig vegetarisk lasagne med rostad blomkål.
Fler recept på:
Ugnsbaka
Annons

Ingredienser

    1. ca 200 g färska lasagneplattor
    2. 500 g keso naturell
    3. 1 1/2 dl riven lagrad ost
  1. Tomatsås

    1. 1 gul lök
    2. 500 g krossade tomater
    3. 1 grönsaksbuljongtärning
    4. 1/2 dl tomatpuré
    5. 2 msk svensk senap
    6. 1 dl vatten
    7. 1 msk strösocker
    8. salt, peppar
  2. Blomkålskräm

    1. 500 g blomkål
    2. 1/2 dl olivolja
    3. 1 burk små vita bönor
    4. 200 g Philadelphiaost
    5. 1 dl mjölk
    6. 1 1/2 tsk örtsalt

Gör så här

    1. 1.

      Hacka löken och fräs den i lite olivolja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning, tomatpuré, senap, vatten, socker, salt och peppar. Låt småputtra 15 minuter.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    3. 3.

      Skär blomkålen i 2 cm tjocka skivor och lägg dem i en långpanna. Ringla över rikligt med olivolja. Rosta i ugnen 15 minuter. Kör blomkål, väl sköljda bönor, Philadelphiaost och mjölk i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med örtsalt.

    4. 4.

      Varva tomatsås, blomkålskräm, lasagneplattor och keso i en stor smord ugnsform. Börja och avsluta med tomatsås. Strö på riven ost och gratinera ca 30 minuter. Känn efter så att lasagneplattorna är mjuka. Servera med en sallad.

Fler recept på:
Ugnsbaka
Är innehållet i detta recept olämpligt?