Vegetarisk lasagne med feta och squash

Vegetarisk lasagne med feta och squash

Av: / Foto: Lina Eriksson
40 min
4 portioner
Recept på snabb vegetarisk lasagne med feta och squash. Denna vegetariska lasagne är mättande och får en god sälta från fetaosten.
Annons

Ingredienser

  1. Lasagne

    1. 2 paket färska lassagneplattor
    2. 2 st zucchini (/squash) (à 300 g)
    3. 2 st gul lök
    4. 2 burkar krossade tomater
    5. 2 msk hackad timjan
    6. 1.5
    7. 2 krm nymald peppar
    8. 1+1 dl créme fraiche
    9. 200 g fetaost

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Ansa och skär zucchinin i tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda zucchinin, lök och krossade tomater i en gryta. Tillsätt timjan, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 10 min. Rör ner 1 dl crème fraiche.

    3. 3.

      Klipp eller skär lasagneplattorna i bitar, om det behövs. Varva lasagneplattor och zucchiniröra i en ugnssäker form, översta lagret ska vara plattor. Smula sönder fetaosten och blanda med 1 dl lätt crème fraiche. Klicka röran ovanpå lasagnen.

    4. 4.

      Tillaga mitt i ugnen 15-20 min. Garnera lasagnen med timjankvistar och servera med blandad sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?