Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

Av: / Foto: David Back
70 min
4 personer
Recept på smarrig vegetarisk lasagne.
Fler recept på:
Svamp, Valnötter, Vitlök, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 2 st portabello eller karljohanssvampar
    2. 1 dl olivolja
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 100 g bladspenat
    5. salt och peppar
    6. 4 st lasagneplattor
    7. 4 dl tomatsås
    8. 1 dl rostade valnötter
  1. Ostsås

    1. 1 msk smör
    2. 1 msk vetemjöl
    3. 1 dl grädde
    4. 3 dl mjölk
    5. 100 g getost
    6. 2 dl riven parmesanost

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skiva svampen tunt och fräs den mjuk i olivolja. Tillsätt hackad vitlök och spenat och låt spenaten mjukna. Salta och peppra.

    2. 2.

      Smält smöret till ostsåsen i en kastrull och pudra på mjölet. Rör om och häll på grädde och mjölk. Koka upp under omrörning. Blanda ner ostarna och låt dem smälta. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Varva lasagneplattor, tomatsås, grovhackade valnötter, svampblandning och ostsås i en liten ugnsfast form. Börja och avsluta med ostsås. Ställ in i 175° varm ugn och tillaga i ca 45 min.

    4. 4.

      Ta ut formen och låt lasagnen svalna något före serveringen.

Fler recept på:
Svamp, Valnötter, Vitlök, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?