Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne

Av:
50 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 st Purjolök
    2. 1 st Vitlöksklyfta
    3. 4 st Morötter
    4. 2 msk Olja
    5. 1 burk Krossade tomater
    6. 2 msk Tomatpuré
    7. 1/2 tärning Grönsaksbuljong
    8. 4 dl Crème fraiche
    9. 1/2 tsk Örtsalt
    10. 1 krm Peppar
    11. 3 dl Riven ost
    12. 8 st Lasagneplattor
    13. 200 g Bladspenat

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader

    2. 2.

      Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Skala och grovriv morötterna.

    3. 3.

      Häll oljan i en gryta och hetta upp. Lägg i purjolök, vitlök, bladspenat, morötter och fräs.

    4. 4.

      Rör i krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning, crème fraiche, örtsalt och peppar.

    5. 5.

      Låt såsen koka upp. Ha i 2 dl ost och rör runt.

    6. 6.

      Pensla en ugnssäker form med olja. Varva grönsakssås och lasagneplattor. Strö över resten av osten.

    7. 7.

      Grädda i nedre delen av ugnen i 35 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?