Vegetarisk gratäng med sötpotatis i dillig dijonsenap

Vegetarisk gratäng med sötpotatis i dillig dijonsenap

Av:
4 port
En annorlunda vegorätt som även passar bra som tillbehör till kyckling eller fisk.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 2 st sötpotatisar, stora
    2. 1 msk olivolja
    3. 1 st zucchini, medelstor
    4. 1 st aubergine, liten
    5. 1 st paprika
    6. 8 st vitlöksklyftor
    7. 3 dl vita bönor, kokta
    8. 2 dl creme fraiche
    9. 1 msk dill, torkad
    10. 1 msk dijonsenap
    11. 1 dl ost, riven

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Skala sötpotatis o vitlök. Skär zucchini, aubergine, paprika, sötpotatis i bitar. Vitlöken ska vara i hela klyftor. Skölj bönorna o låt rinna av. Lägg alla bitar o bönor i en oljad gratängform.

    2. 2.

      Blanda ihop creme fraiche, dill, senap, salt, peppar o bred ut över grönsakerna. Strö över riven ost. Gratinera i ca 35 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?