Vegetarisk färssås med aubergine och kanel

Vegetarisk färssås med aubergine och kanel

Av: / Foto: Ralph Månsson
25 min
4 pers
En smarrig vegetarisk färssås smaksatt med spiskummin och kanel.
Fler recept på:
Vitlök, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök
    2. 2 vitlöksklyftor
    3. 1 aubergine, ca 250 g
    4. olja till stekning
    5. 300 g sojafärs, fryst och tinad
    6. 1 tsk spiskummin
    7. 1 tsk kanel
    8. 500 g krossade tomater
    9. salt och peppar
  1. Till servering

    1. pasta
    2. riven parmesanost
    3. färsk oregano eller timjan

Gör så här

    1. 1.

      Hacka gul lök, vitlök och aubergine fint i små kuber. Fräs i rikligt med olja tills auberginen har fått färg.

    2. 2.

      Tillsätt sojafärs, spiskummin och kanel och fräs på hög värme i ca 5 minuter. Häll på krossade tomater och låt färssåsen småkoka på medelvärme i ca 10 minuter.

    3. 3.

      Servera med nykokt pasta, riven parmesanost och färska örter.

Fler recept på:
Vitlök, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?