Vegetarisk currygryta med kikärtor

Vegetarisk currygryta med kikärtor

Av:
40 min
4 portioner
En vegetarisk, mycket mättande currygryta med kikärtor, paprika, sqaash och spenat. Servera som här, med ris, eller med mjukt bröd eller nudlar, och en klick yoghurt! Buljongtärningen ska vara grönsaksbuljong.
Annons

Ingredienser

    1. 1 st Gul lök
    2. 3 st Vitlöksklyftor
    3. 0,5 st Squash
    4. 0,5 st Paprika
    5. 20 g Ingefära
    6. 2 msk Tomatpuré
    7. 1 dl Grädde
    8. 1 st Buljongtärning
    9. 2 tsk Majsstärkelse
    10. 2 tsk Vatten
    11. 380 g Kikärtor, kokta
    12. 70 g Bladspenat
    13. Honung
    14. Salt
    15. Rapsolja
  1. Kryddblandning

    1. 2 tsk Garam masala
    2. 1 tsk Paprikapulver
    3. 1 tsk Spiskummin
    4. 1 tsk Salt
    5. 1,5 tsk Kanel
    6. 1,5 tsk Gurkmeja
  2. Servering

    1. 2 dl Ris
    2. 2 dl Turkisk yoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Skölj kikärtorna och låt rinna av i ett Durkslag.

    2. 2.

      Blanda ingredienserna till kryddblandningen och hacka den gula löken.

    3. 3.

      Grovriv vitlök och ingefära och hacka paprika och squash i bitar. Fräs kryddblandningen i rapsolja och lägg i grönsakerna. Fräs i några minuter, tills löken fått färg.

    4. 4.

      Häll i tomatpuré och fräs lite till. Häll ner grädde och 3 dl vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda i några minuter.

    5. 5.

      Smaka av med honung och salt och tillsätt eventuellt mer vatten. Blanda majsstärkelsen med lika mycket vatten och red av grytan med det.

    6. 6.

      Lägg ner kikärtorna och låt grytan koka upp och koka i några minuter.

    7. 7.

      Rör ner spenaten och servera med nykokt ris och turkisk yoghurt, eller något annat om du föredrar det.

Är innehållet i detta recept olämpligt?