Vegetarisk carbonara med svamp

Vegetarisk carbonara med svamp

Av: / Foto: Kungsörnen
40 min
4
Annons

Ingredienser

    1. 400 g Pasta
    2. 1 Gul lök
    3. 1 Vitlöksklyfta
    4. 300 g Champinjoner
    5. 1 knippe Timjan
    6. 1 dl Soltorkade tomater
    7. 200 g Spenat
    8. 2 dl Riven lagrad ost
    9. 2 Ägg
    10. 2 dl Matlagningsgrädde
    11. Salt
    12. Peppar
    13. Smör till stekning
    14. 1 msk Tomatpuré

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka lök och vitlök. Kvarta/skiva svampen och repa timjan från kvistarna.

    2. 2.

      Fräs svampen i stekpanna tills vätskan avdunstat. Tillsätt smör, lök, vitlök, timjan, soltorkade tomater och spenat. Fräs tills löken är mjuk, salta och peppra.

    3. 3.

      Koka pastan.

    4. 4.

      Vispa samman ägg, grädde och ost i en kastrull, salta och peppra. Hetta upp tills osten smält, blanda i svampfärsen och koka ihop. Tillsätt tomatpuré. Smaka av med mer kryddor.

    5. 5.

      Servera pastan med svampsåsen, och gärna lite ruccolasallad samt babytomater.

Är innehållet i detta recept olämpligt?