Vegansk Snickerscheesecake

Vegansk Snickerscheesecake

Av:
Den ser smarrig ut
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Vegansk Snickerscheesecake Botten 80 gram/4 dl cornflakes 80 gram/2 dl kokosflingor 70 gram/0,5 dl ljus sirap 150 gram jordnötssmör (jag har använt den krämiga från Green choice) Klä en springform med bakplåtspapper (20 cm i diameter) Mixa cornflakes och kokosflingor i en matberedare Blanda i sirap och jordnötssmör tills du får en deg Tryck ut bottnen i springformen och ställ in i frysen Jordnötsfyllning 200 gram färskost (jag har använt Violife naturell)

    2. 2.

      200 gram/2 dl växtbaserad vispgrädde (jag har använt Aito) 120 gram/2 dl florsocker 350 gram jordnötssmör (jag har använt Green choice krämiga) Vispa alla ingredienser med elvisp till en jämn, fluffig kräm och bred ut den över bottnen. Ställ in i frysen i 2 timmar Kolakräm Använd temormeter 140 gram/1 dl ljus sirap 100 gram/1 dl växtbaserad matgrädde (jag har använt Alpros gröna) 90 gram/1 dl strösocker 3 gram/0,5 tsk salt 100 gram mjölkfritt margarin

    3. 3.

      Blanda alla ingredienser, utom margarinet i en kastrull och koka tills temperaturen når 121 grader. Rör om då och då så inte kolan bränns vid Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet. Fortsätt röra om i kolan tills den når en temperatur på 60-63 grader. Du ska alltså inte bara låta den svalna, det är viktigt att du rör i den. Vid den här metoden kommer sockret att kristalliseras och få en mjukare konsistens istället för en seg som kola får

    4. 4.

      Bred kolakrämen över jordnötsfyllningen och ställ in i frysen i ytterligare 1 timme Chokladtäcke 150 gram vegansk ljus choklad 100 gram/1 dl växtbaserad matgrädde (jag använder Alpros gröna) 1 dl hackade, salta jordnötter Värm grädde och chokladen tillsammans, det ska inte koka, bara smälta samman till en jämn kräm. Rör om Ta ur cheesecaken ur formen och häll över chokladen så den rinner över kanterna lite Toppa med hackade, salta jordnötter

    5. 5.

      Nu kan du välja om du vill ställa in cheesecaken i frysen i 10 minuter och sedan servera direkt eller om du vill ställa in cheesecaken flera timmar och sedan låta den tina i 20 minuter i rumstemperatur Vegansk Snickerscheesecake förvaras i frysen

Är innehållet i detta recept olämpligt?