Vegansk "sill" på svamp och senap

Vegansk "sill" på svamp och senap

Av: / Foto: Christina Uhlin
30 min
4 portioner
Perfekt till julbordet!
Fler recept på:
Jul
Annons

Ingredienser

    1. 500 g skogschampinjoner
    2. 1 gul lök
    3. 10 cm purjolök
    4. 1 morot
    5. 1 dl ättiksprit, 12 %
    6. ½ dl gula senapsfrön2
    7. 2 dl strösocker
    8. 3 lagerblad
    9. 3 dl vatten

Gör så här

    1. 1.

      Ta bort jordrester från svampen. Skär sedan i skivor. Ge ett snabbt uppkok och låt svalna.

    2. 2.

      Skala och skiva lök, purjolök och morot.

    3. 3.

      Mät upp ättiksprit, senapsfrön, socker, lagerblad, salt och vatten i en kastrull.

    4. 4.

      Låt koka upp och ställ sedan att svalna.

    5. 5.

      Varva svamp, lök och morot med lagen i en väl rengjord burk. Låt stå 2 dygn för bäst smak.

Fler recept på:
Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?