Vegansk lasagne

Vegansk lasagne

Av:
6 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 Gul lök
    2. 1 Vitlöksklyfta
    3. 1/2 Aubergine
    4. 1/2 Röd chili
    5. 1 msk Olivolja
    6. 1 msk Agavesirap
    7. 1 msk Vinäger
    8. 2 fp Krossade tomater
    9. 2 dl Kokta röda linser
    10. 270 g Naturell hård tofu
    11. 400 g Äggfria lasagneplattor
    12. 1 dl Sojamjölk
    13. 2 dl Riven vegansk ost
    14. 2 dl Sojagrädde
    15. Oregano, salt och svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Hacka lök, chili och aubergin. Stek i lite olivolja. Pressa i vitlöken och låt grönsakerna mjukna. Häll i tomaterna, agavesirap, vinäger och krydda med oregano, salt och peppar. Låt såsen koks i ca 10 min. Mixa sedan såsen slät. Häll linserna och smula ner tofun, detta ska inte mixas.

    2. 2.

      Varva grönsakssåsen med lasagneplattor i en ugnssäker form. Häll i sojamjölk och stö över ost. Avsluta med ett lager sojagrädde. Krydda med salt och peppar.

    3. 3.

      Grädda lasagnen i 175 graders ugn i ca 40 min. När lasagneplattorna är mjuka är lasagnen klar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?