Vegansk Lasagne

Vegansk Lasagne

Av:
50 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Grönsaker

    1. 100 g morot
    2. 1 gul paprika
    3. 1 st selleristjälk
    4. 1 liten gul lök
    5. 100 g champinjoner
    6. 0,5 st zucchini
    7. 0,5 st finhackad chili
    8. 2 st rivna vitlöksklyftor
    9. 1 msk olivolja
  2. Sås

    1. 1 msk tomatpuré
    2. 800 g krossade tomater
    3. 1 st grönsaksbuljongtärning
    4. 2 tsk torkad oregano
    5. 0,5 tsk svartpeppar
  3. Montering

    1. 2 dl iMat Fraiche
    2. 6 st torkade lasagneplattor
    3. 1 dl riven vegansk parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Hacka alla grönsaker fint och stek i olivolja med chili och vitlöken, tills allt är svettat och lite mjukt.

    2. 2.

      Addera tomatpuré och låt den rostas!

    3. 3.

      Häll i tomatkrossen och buljongtärningen samt oreganon.

    4. 4.

      Låt puttra i typ 8 minuter.

    5. 5.

      Bygg lasagnen genom att varva plattor, tomatsås och imat fraiche. Sista lagret ska vara enbart tomatsås.

    6. 6.

      Avsluta med en ohälsosam mängd riven vegansk parmesan.

    7. 7.

      Grädda i ugnen i 200C, ca 30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?