Vegansk kladdkaka

Vegansk kladdkaka

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 200 g veganskt margarin
    2. 3 dl strösocker
    3. 1,5 dl kakao
    4. 2 msk vaniljsocker
    5. 2 msk kaffe
    6. 3 dl vetemjöl
    7. 2 dl vegansk mjölk
  1. Glasyr

    1. 50 g veganskt margarin
    2. 1 dl strösocker
    3. 0,5 dl kakao
    4. 0,5 dl vegansk mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Smält margarinet.

    3. 3.

      Vispa ner socker och kakao.

    4. 4.

      Tillsätt vaniljsocker, kaffe och vetemjöl och rör till en jämn smet.

    5. 5.

      Rör ner mjölk.

    6. 6.

      Häll smeten i en smord, kakaopudrad form och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

    7. 7.

      Låt kakan kallna.

    8. 8.

      Glasyr: Smält margarinet. Rör ner socker och kakao och låt koka upp. Rör ner mjölk och sjud tills det tjocknar. Kan ta ungefär en halvtimma. Ju längre desto bättre. Låt glasyren kallna och bred på den eller häll den över kakan direkt. Om den hälls över direkt smälter den nästan ihop med kakan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?