VEGANSK JORDGUBBSGLASS

VEGANSK JORDGUBBSGLASS

Av:
En krämig och god jordgubbsglass fri från laktos.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 2,5 Dl Naturella cashewnötter
    2. 100 Gram Jordgubbar
    3. 50 Gram Fryst banan i bitar
    4. 3 St Dadlar
    5. 1 Dl Kokosmjölk
  2. Topping

    1. 0,5 Dl Superfruit kokosolja, smält
    2. 1 Superfruit Beet, rödbetspulcer
    3. 0,5 Msk Superfruit Agavesirap
    4. Ev. Riven Kokos att doppa i

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att blötlägga nötterna i 3 timmar, häll sedan av vattnet.

    2. 2.

      Mixa därefter ihop samtliga av glassens ingredienser i en kraftfull mixer. När smeten fått en slät och krämig konsistens häller du upp den i glassformar och lägger dem i frysen tills glassarna stelnat.

    3. 3.

      Mixa alla ingredienser till toppingen och doppa glassarna i blandningen.

    4. 4.

      Strössla lite riven kokos på toppen. Frys därefter in glassarna igen eller ät dem direkt.

    5. 5.

      Ett tips är att ta fram glassarna en stund innan servering så att de hinner bli något mjuka, då smakar de som bäst!

Är innehållet i detta recept olämpligt?