Vegansk citroncheesecake med hallon

Vegansk citroncheesecake med hallon

Av: / Foto: Mitt kök/Sofia von Porat
30 min
1 cheesecake
Cheesecake med hallon, fast vegansk då...
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 15 st digestivekex
    2. 125 g mjölkfritt margarin
  2. Fyllning

    1. 1 dl havregrädde
    2. 1 dl gelésocker multi
    3. 450 g på mackan
    4. 1 st citron
  3. Topping

    1. 250 g hallon
    2. 1 dl vatten
    3. 2 dl gelésocker multi

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarin och krossa digestivekexen i en mixer. Blanda med det smälta margariner och tryck ut i en form med löstagbara kanter. Grädda i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna en liten stund.

    2. 2.

      Blanda ihop färskost, citronskal och citronsaft i en bunke. Koka upp havregrädde och gelésocker i en kastrull, låt koka i ca en halv minut och rör sedan ner i färskost-blandningen. Häll fyllningen ovanpå kexbottnen och ställ kallt för att stelna.

    3. 3.

      Koka upp hallon och vatten i en kastrull och låt puttra i några minuter tills hallonen är mosiga. Sila sedan bort kärnorna, koka upp saften med gelésocker i en kastrull och låt koka i ca en halv minut.

    4. 4.

      Häll hallontoppingen över fyllningen i ett jämnt lager, ställ tillbaka in i kylen och låt stelna helt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?