Vegansk Chokladmousse dessert

Vegansk Chokladmousse dessert

Av: / Foto: Daniel Ahlqvist
3 st
Kan även göras o-vegansk: - Byt ut Aito oat for whipping och imat till vanlig vispgrädde - Byt ut vegansk choklad till vanlig choklad - Byt ut Vegel mot 1/2 gelatinblad
Annons

Ingredienser

  1. Hallonröra

    1. ca 1,5 dl Frysta hallon
    2. ca 2 msk Vatten
    3. ca 1 msk Maizena
    4. ca 1 tsk Florsocker
  2. Chokladmousse

    1. 100 g Vit vegansk choklad
    2. 100 g Mörk vegansk choklad (minst 70%)
    3. 250 ml Aito oat for whipping
    4. 2 dl Oatly imat
    5. 1 påse Vegel (Veganskt gelatin pulver)
  3. Dekoration

    1. Valfri dekoration, tex riven choklad

Gör så här

    1. 1.

      Hallonröran: Värm hallonen i en kastrull tills de tinat. Blanda vatten, Maizena och florsocker till en klumpfri lösning. Tillsätt Maizenalösningen i kastrullen med hallon. Koka upp blandningen under uppvärmning. Ta av från plattan och fördela röran i glas och ställ i kylen.

    2. 2.

      Mörk chokladmousse: Hacka den mörka chokladen till mindre bitar. Vispa hälften (1,25 dl) av vispgrädden i en bunke tills den är fast. Blanda 1 dl imat med 0,5 påse Vegel i en kastrull och koka upp under omrörning. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt den hackade chokladen under omrörning. Vänd ner ca 0,5 dl av den vispade grädden i kastrullen med en slickepott. Vänd sedan försiktigt ner innehållet i kastrullen i bunken med den vispade grädden. Fördela i glasen och ställ i kylen.

    3. 3.

      Vit chokladmousse: Gör precis som med den mörka chokladmoussen, men byt ut 100g mörk choklad mot 100g vit choklad.

    4. 4.

      Kyl i minst 4 timmar och dekorera efter smak.

Är innehållet i detta recept olämpligt?