Veganbröd

Veganbröd

Av:
60 min
1 st
Ett grymt gott bröd som du snabbt och enkelt slänger ihop med få ingredienser. På bara en timme har du ett nybakat bröd serverat. Inget ska knådas eller jäsas långa stunder och JA brödet smakar underbart! Perfekt när du snabbt vill ha ett gott bröd till f
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl varmt vatten
    2. 1 msk socker
    3. 1 tsk salt
    4. 2 tsk torrjäst
    5. 7-8 dl vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Värm vattnet fingervarmt, det ska vara lite varmare än ljummet men inte kokhett, ca 42 grader. Blanda vatten med torrjäst, salt, socker och låt stå i 10 min tills det bildas lite skum på toppen av vätskan.

    2. 2.

      Arbeta in mjölet i omgångar, degen ska vara lite kladdig. Du behöver inte knåda eller överarbeta den, så fort mjölet blandats in i degen är den klar.

    3. 3.

      Mjöla degen och forma till en limpa, lägg på en plåt med bakpapper. Mjöla limpan lätt och täck med en påse, låt stå medan du värmer upp ugnen, i ca 15 min.

    4. 4.

      Värm ugnen till 225° och baka brödet mitt i ugnen i 15-20 min. Ta ut och låt svalna. Servera med önskat tillbehör.

Är innehållet i detta recept olämpligt?