Vegan Fish Taco

Vegan Fish Taco

Av:
4 Portioner
Annons

Ingredienser

 1. Fisk taco

  1. 400 g Fast tofu
  2. 0,5 dl mjöl (valfri sort)
  3. Juice från 1/2 Lime
  4. 1-2 msk Växttmjölk
  5. 0,5 Tsk Salt
  6. Svartpeppar
  7. 2-3 Dl Panko ströbröd
  8. Rapsolja till fritering
 2. Tillbehör

  1. 12 Små tortillabröd (3/ pers)
  2. 1 Mango
  3. 1 Sats Guacamole
  4. 1 Kruka Koriander
  5. 1 Grön paprika
  6. Chipotelmajonäs
 3. Limepicklad scharlotten/ rödlök

  1. 1 Dl Tunnt skivad lök
  2. 3 Lime
  3. Mariner ca 30 minuter

Gör så här

  1. 1.

   Börja med att skära tofun i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägga i tung press mellan några ark hushållspapper i 30 min så att vätskan dras ur och de blir fastare. Tärna därefter tofun i ca 1,5×1,5×1,5 cm stora bitar.

  2. 2.

   Blanda mjöl, limejuice, växtmjölk, salt och peppar till en tjock frityrsmet. Ha i växtmjölken lite i taget tills du får en smet som är precis så trögflytande så att den täcker det du doppar ner i den utan att det rinner av på en gång, men inte så tjockt så det snarare är en deg än en smet.

  3. 3.

   Lägg ner alla tofubitar i smeten och se till att de täcks helt. Ta upp några bitar i taget och rulla på en tallrik med pankoströbröd så de täcks helt. Fiska genast upp dem och lägg ner dem i en stekpanna fylld med 2-3 cm olja.

  4. 4.

   Fritera på ca 170 grader (eller ca 3-4:an på spisen – dvs varmt, men utan att oljan börjar ryka) i ca 3-4 minuter tills de blir gyllenbruna. Vänd dem efter 2 minuter per sida så de blir jämt friterade.

  5. 5.

   Fritera inte för många bitar i taget, då sjunker värmen i pannan och friteringen blir sämre. Fiska upp dem och lägg dem på ett fat med hushållspapper så de får rinna av innan servering. Servera så varma som möjligt!

  6. 6.

   Bygg varje tacos med lite chipotlemajonnäs i botten på varje tortilla, 3-4 bitar tofu per bröd, och sen toppa med finhackad mango, guacamole, skivad paprika, lite picklad lök och koriander och ev. sriracha på toppen. 2-3 småbröd brukar räcka för att bli mätt per person.

Är innehållet i detta recept olämpligt?