Veg Garam masala med blomkål och sötpotatis

Veg Garam masala med blomkål och sötpotatis

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 Gul lök
    2. 1 blomkålshuvud
    3. 2 sötpotatisar
    4. 2 burkar kokosmjölk
    5. 2 msk buljongpulver
    6. 4 msk garam masala
    7. 2 msk malen koriander
    8. 1 msk gurkmeja
    9. 4 vitlöksklyftor
    10. 2 dl röda linser
  1. röda linser

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka lök och vitlök.

    2. 2.

      Skala och skär sötpotatisen i ca 2 cm stora tärningar.

    3. 3.

      Skär blomkålen i små buketter.

    4. 4.

      Stek löken och vitlöken, i oljan i en gryta tills löken är mjuk.

    5. 5.

      Rör ner kryddorna och stek ytterligare 2 minuter.

    6. 6.

      Tillsätt linserna, potatisen, buljongen och kokosgrädden och låt sjuda ca 12 minuter.

    7. 7.

      Vänd ner blomkålen och sjud ytterligare ca 5-6 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?