Veckosallad

Veckosallad

Av: / Foto: http://zeinaskitchen.se/
10 portioner
Underbart god och den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Salladen har lång hållbarhet och ska hålla upp till tre veckor.
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg vitkål
    2. 800 g morötter
    3. 1/2 st purjolök eller en rödlök
    4. 1 st röd paprika
    5. 1 st grön paprika
  1. Dressing:

    1. 1,5 dl vitvinsvinäger
    2. 0,5 dl socker
    3. 0,5 dl rapsolja
    4. 0,5 dl olivolja
    5. 1 msk salladskrydda eller timjan
    6. 1 msk örtsalt eller salt

Gör så här

    1. 1.

      Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin.

    2. 2.

      Lägg grönsakerna i en stor bunke.

    3. 3.

      Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting.

    4. 4.

      Smaka av och krydda eventuellt med mer salt eller vinäger

    5. 5.

      Täck väl och låt stå i kylen över natten så att dressingen blandar sig ordentligt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?