Vattenmelonskakor

Vattenmelonskakor

Av: / Foto: Helena Dezfoli
Ett recept på färgglada vattenmelonskakor med smak av vanilj. Perfekt till fikat eller till en mysig picknick. Enjoy!
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl Smör
    2. 2 dl Socker
    3. 1 st Ägg
    4. 1/2 tsk Vaniljextrakt
    5. 1 tsk Salt
    6. 2 pkt Karamellfärg (grön och rosa/röd)
    7. 1 pkt Chokladströssel (eller små chokladbitar som ”vattenmelonskärnor”)
    8. 1/4 tsk Bakpulver
    9. 5 dl Vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Mixa smör och socker med elvisp tills konsistensen blir lite fluffig. Mixa sedan i vaniljextrakt och ägg.

    2. 2.

      Ta fram en annan skål. Häll i vetemjöl, salt och bakpulver. Blanda ihop de torra ingredienserna.

    3. 3.

      Mixa nu ihop smörblandningen med de torra ingredienserna. Ha gärna på låg effekt.

    4. 4.

      Separera nu 2,5 dl av kakblandningen, lägg undan. ”Färga” den resterande delen av kakblandningen med röd karamellfärg. Använd händerna för att få in färgen ordentligt.

    5. 5.

      Rulla den rosa kakdegen som en rulltårta, plasta in och lägg i kylskåpet i ungefär en timme.

    6. 6.

      Dela nu den separerade kakblandningen i två delar, alltså 1,25 dl vardera. Färga den ena delen med grön karamellfärg. Plasta in den andra, ”ljusa” delen och låt stå i kylen i ungefär en timme.

    7. 7.

      Ta ut den ljusa kakblandningen och den rosa från kylskåpet, den ljusa ska lindas runt den rosa. Rulla ihop som en cylinder (rulltårta)

    8. 8.

      Kavla nu ut den gröna kakblandningen. Den ska nu lindas runt den ljusa kakdelen, så det blir som tre lager - grönt, ljust och rosa. Plasta in och låt stå ca två timmar i kylskåpet.

    9. 9.

      Ta ut från kylskåpet och skär i normalstora bitar, de bör ej vara större än 0,50 cm i tjockleken.

    10. 10.

      Skär nu de runda kakorna på hälften, så de ser ut som halva vattenmelonsbitar.

    11. 11.

      Pressa nu in chokladströsselbitar, eller små chokladbitar som ser ut som kärnor till en vattenmelon. Ca 4 bitar till en kaka räcker.

    12. 12.

      Låt stå i ugnen i ca 9-11 min i 350 grader. Använd bakplåtspapper. Klart!

Är innehållet i detta recept olämpligt?