Västerbottenspaj med Romröra

Västerbottenspaj med Romröra

Av:
120 min
10 bitar2tim
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 125 g Smör
    2. 3 dl Vetemjöl
    3. 1 msk Kallt vatten
  2. Fyllning

    1. 150 g Riven västerbottensost
    2. 3 st Ägg
    3. 2 dl Grädde
    4. Salt & Peppar
  3. Garnering

    1. 2 dl Creme fraiche
    2. 3 msk Gräslök
    3. 100 g Rom

Gör så här

    1. 1.

      Nyp ihop smör och mjöl eller kör det matberedare. Tillsätt vattnet och samla till en deg. Slå in i folie och låt vila i kyl 1 timme.

    2. 2.

      Kavla ut degen. Klä en pajform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter eller i en avlång form. Nagga botten och förgrädda i 225 grader, 10 minuter. Låt svalna

    3. 3.

      Fördela osten i pajskalet. Vispa samman ägg och grädde, krydda med salt och peppar och hälli skalet. Grädda i 20-30 minuter tills fyllningen har stannat. Låt svalna

    4. 4.

      Rör ihop creme fraiche och gräslök. Skär pajen i bitaroch servera den ljummen med creme fraiche-såsen och en klick rom på toppen

Är innehållet i detta recept olämpligt?