Västerbottenspaj

Västerbottenspaj

Av:
8 port
Pajen är godast varm eller lite ljummen. Du kan äta den som tillbehör till kräftor eller som en liten förrätt.
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 125 g smör
    2. 3 dl dinkelmjöl
    3. 2,5 msk vatten
  2. Fyllning

    1. 225 g västerbottenost, riven
    2. 1 dl mjölk
    3. 3 st ägg
  3. Servering

    1. lite löjrom
    2. lite creme fraiche

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smör o mjöl. Eller mixa i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform 20 cm i diameter. Gärna med löstagbar kant. Nagga botten o grädda pajskalet 5 min. Kanten håller sig fin om du klär in den i folien.

    2. 2.

      Ta ut pajskalet o ta bort folien. Lägg riven ost i botten o vispa ihop mjölk med ägg. Salta o peppra. Fyll skalet med äggsmeten. Grädda i ca 15 min eller tills fyllningen har fått lite färg o stannat. Servera ev med en klick löjrom o creme fraiche.

Är innehållet i detta recept olämpligt?