Västerbottensmuffins

Västerbottensmuffins

Av: / Foto: Erik Karlsson
50 min
12 stycken
Recept på glutenfri västerbottenmuffins.
Fler recept på:
Picknickmat, Dill, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl filmjölk
    2. 1 tsk fiberhusk
    3. 1 st ägg
    4. 4 dl glutenfri mjölmix
    5. 1 tsk bakpulver
    6. 100 g riven västerbottensost
    7. ¾ dl rapsolja
  1. Topping

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 50 g sikrom
    3. 1 st liten hackad rödlök
    4. dillvippor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Rör ut fiberhusk i filmjölk, låt svälla 5 minuter. Tillsätt ägg. Blanda glutenfri mjölmix, bakpulver, riven ost och rapsolja. Vänd ner i filmjölken.

    3. 3.

      Fördela i det smorda muffinsblecket/muffinsformarna. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.

    4. 4.

      Vispa upp crème fraichen så att den blir krämig.

    5. 5.

      Skär av ett lock av muffinsen när de svalnat. Klicka på crème fraiche, lägg på locket och toppa med ännu lite crème fraiche, hackad rödlök, sikrom och dill.

Fler recept på:
Picknickmat, Dill, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?