Västerbottenpaj med mandelmjöl, glutenfri

Kay

Västerbottenpaj med mandelmjöl, glutenfri

Av:
6 port
Annons

Ingredienser

    1. 4,5 dl mandelmjöl
    2. 2 msk fiberhusk
    3. 1/2 krm salt
    4. 60 g smör
    5. 1 ägg
  1. Ostfyllning

    1. 3 ägg
    2. 2 dl crème fraiche
    3. 1 dl grädde
    4. 350 g grovt riven västerbottenost
    5. nymald svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Rör samman mjöl, fiberhusa och salt i en skål. Tillsätt det tärnade smöret och krama samman, knäck i ägget och blanda samman allt till en smidig deg.

    2. 2.

      Tryck ut pajdegen i en smord pajform (24 cm) och ställ formen kallt minst 30 minuter.

    3. 3.

      Grädda pajskalet på 200 grader i 5 minuter, ta ut och häll i ostfyllningen.

    4. 4.

      Ostfyllningen: Vispa samman ägg, crème fraîche och grädde i en skål. Rör ner ost och peppar och häll fyllningen i formen.

    5. 5.

      Grädda pajen i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Ta ut och låt stå till sej en stund, ca 30 minuter och servera sedan till valfritt tillbehör.

Är innehållet i detta recept olämpligt?