Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Av: / Foto: Sara Th
60 min
8 port.
Annons

Ingredienser

  1. Pajskal

    1. 125 g smör
    2. 3 dl vetemjöl
    3. 1 msk vatten
  2. Fyllning

    1. 3 st ägg
    2. 2 dl grädde
    3. 150 g riven Västerbottenos
    4. 1/2 tsk salt
    5. 1 krm svartpeppar
  3. Garnering

    1. 1/4 kruka oregano/timjan

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Blanda snabbt degen i en matberedare och klä en 24 cm pajform och ställ den kallt 30 min.

    3. 3.

      Nagga botten och förgrädda pajskalet i 10 min.

    4. 4.

      Vispa ägg och grädde, tillsätt riven västerbottenost, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 25 minuter eller tills fyllningen har stannat och pajen har fått fin färg.

    5. 5.

      Servera varm eller ljum, garnerad med färska örter.

    6. 6.

      Pajen går att frysa in. Tina då upp den i ugn 175°, ca 15 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?