Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Av:
8 Bitar
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 0,5 tsk salt
    3. 125 gram smör
    4. 1 ägg
  2. Fyllning

    1. 3 ägg
    2. 300 gram riven västerbottenost
    3. 2,5 dl mellangrädde
    4. 1 dl mjölk
    5. salt & peppar

Gör så här

    1. 1.

      Börja med pajdegen: blanda vetemjöl, salt och rumstempererat smör och finfördela. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt vila i kylen i ca 30 min. Sätt på ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Nagga sedan pajskalet med en gaffel och förgrädda skalet i cirka 10-15 minuter.

    3. 3.

      Fyllning: vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Tillsätt osten och smaksätt med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 25-30 minuter i nedre delen av ugnen.

    4. 4.

      Pajen är färdig när fyllningen "stannat" och den har fått en fin färg. Serveras ljummen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?